כמה מכם תהו לא פעם ולא פעמיים מדוע מחירי הגבינות בארץ גבוהים כל כך? אחרי מחאת האוהלים האחרונה החלטתי לבדוק את זה בעצמי בעזרת חבר שהוא רפתן.
האמת היא שהחוויה הייתה קשה, אני תל אביבי, מתחיל לעבוד ב-9 במשך השבוע, אך השבוע עבודה ברפת הזאת היה שונה במקצת. השוק הראשוני היה ביום ראשון. בערב שבת התבשרתי שאת השעון מכוונים ל-4:30 בבוקר (שעה לא הגיונית בעליל) על מנת להספיק לשתות קפה לפני שיוצאים לחליבת בוקר!!! כאשר הגענו לרפת הייתי חצי נדהם שהפרות התעוררו בשעה כזאת בלי שעון מעורר, אבל מסתבר שככה זה עובד. התחלנו בניקיונות, סידור ואז חליבה. מסתבר שמכיוון שזו רפת קטנה העבודה נמשכת בממוצע 2 כל פעם. מילת המפתח היא כל פעם, במשך היום. הופתעתי לגלות שזה קורה שלוש פעמים ביום, בוקר (הלילה שלי) צהריים וערב. ככה כל יום.
אחרי חמישה ימי עבודה כאלו, קרסתי במיטה. ישנתי את כל יום שישי, ואז סוף סוף יצאתי לבלות. איזה כיף. לאחר בירור קצר גיליתי שמכל ליטר שהפקתי במשך השבוע הרווח של החבר שלי הוא 31 אגורות. שתבינו שהחלטת הממשלה להוריד את מחיר החלב עלתה לו ב-6 אגורות לליטר, אז הבנתי למה הם השתוללו. החלב שיוצא ממנו עובר כל כך הרבה ידיים שמרוויחות ממנו הרבה יותר ואז הוא מגיע לצרכן במחיר אסטרונומי.
מה שהצעתי לו זה דבר כזה, במהלך ביקור של ההורים של בהוד השרון ביקרתי מעדניה בהוד השרון שבעליה אמר שהוא מנסה לקנות חלב מרפתות פרטיות, כך למעשה הוא מוותר על דמי התיווך וכולם מרוויחים יותר. זו מעדניה מאד מיוחד, היא מספקת פלטת גבינות לכל אירוע נותנת שירותי קייטרינג בשרון ולמעשה מספקת המון תושבים מהיישוב.
בכל מקרה קישרתי ביניהם ואני מקווה מאד שלשניהם יצא משהו מהעניין הזה, כך הם יוכלו להרוויח יותר על העבודה הקשה שהם עושים.
גיא הדס